Εταιρείες, επαγγελματίες και καταστήματα στην Ελλάδα

Τιμές θερμοσιφώνων

Η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας τείνει να περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και ένα σημαντικό φορτίο της προσπάθειας αυτής σηκώνει η θέρμανση του νερού δηλαδή οι θερμοσίφωνες. Γίνεται λοιπόν μια σημαντική προσπάθεια ώστε να μην χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες για τη θέρμανση του νερού, αλλά και άλλοι τύποι θερμοσιφώνων, όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες, θερμοσίφωνες υγραερίου, θερμοσίφωνες ξύλου, μπόιλερ καλοριφέρ και συνδυασμοί όλων αυτών. Υπάρχουν δηλαδή θερμοσίφωνες σε μεγάλη ποικιλία. Η επιλογή λοιπόν του κατάλληλου θερμοσίφωνα, εκτός των άλλων παραγόντων, και από την τιμή του.

Στην αγορά σήμερα, υπάρχουν διάφορες τιμές για θερμοσίφωνες που εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους. Η ποικιλία είναι τεράστια. Αν και το ζητούμενο είναι οι χαμηλές τιμές, δεν είναι το μόνο κριτήριο για μια σωστή επιλογή. Οι φθηνοί θερμοσίφωνες δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη λύση και οι καλύτερες τιμές δεν είναι πάντοτε οι χαμηλές τιμές. Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή του θερμοσίφωνα, για να κάνουμε τη σωστή επιλογή καταλήγοντας στην καλύτερη τιμή.


Παράγοντες κόστους θερμοσίφωνα

Το εύρος των τιμών μέσα στις οποίες κινούνται οι θερμοσίφωνες στην Ελληνική αγορά είναι από 45€ ως και περισσότερο από 7000€ ανάλογα με την περίπτωση. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του θερμοσίφωνα είναι οι παρακάτω:

1.Το είδος του θερμοσίφωνα ως προς την ενέργεια που καταναλώνει. Διαφορετικές θα είναι οι τιμές αν ο θερμοσίφωνας είναι ηλιακός ή ηλεκτρικός, αν καταναλώνει υγραέριο ή ξύλο, ή αν θερμαίνει το νερό μέσω του καλοριφέρ. Άλλες περιπτώσεις είναι οι συνδυασμοί των διαφόρων τύπων, έτσι έχουμε για παράδειγμα, ηλιακούς θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας, που θερμαίνουν το νερό με ηλιακοί και ηλεκτρική ενέργεια εναλλακτικά και οι τριπλής ενέργειας που εκμεταλλεύονται και την ενέργεια από το καλοριφέρ. Οι τιμές για όλους αυτούς τους τύπους είναι διαφορετικές. Οι απλούστεροι και πιο φθηνοί θερμοσίφωνες, στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ηλεκτρικοί αλλά η λειτουργία τους συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος.

2.Η χωρητικότητα του θερμοσίφωνα, ήτοι το μέγεθός του. Υπολογίζεται ότι για κάθε άτομο ημερησίως, απαιτούνται, κατά μέσο όρο, 40 λίτρα ζεστού νερού χρήσης. Από αυτό αλλά και άλλους παράγοντες, υπολογίζεται η χωρητικότητα του θερμοσίφωνα με ανάλογες τιμές για κάθε περίπτωση. Τα μεγέθη ξεκινούν από 5 λίτρα και φθάνουν μέχρι 2000 λίτρα με ανάλογο μέγεθος και ανάλογη τιμή.

3.Η ισχύς του θερμοσίφωνα. Αυτό επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία ένας θερμοσίφωνας θα ζεστάνει μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού. Εδώ, αν ο θερμοσίφωνας είναι ηλεκτρικός, μιλάμε για ισχύ σε watt με ανάλογη αύξηση της τιμής. Η ακραία περίπτωση ταχύτητας θέρμανσης είναι οι ταχυθερμοσίφωνες ή ταχυθερμαντήρες που ζεσταίνουν το νερό καθώς διέρχεται. Στους ταχυθερμοσίφωνες ή τιμή αναλογικά με το μέγεθός τους είναι οι υψηλότερες.

4.Το υλικό κατασκευής των θερμοσιφώνων. Υπάρχουν θερμοσίφωνες ανοξείδωτοι, ή από απλό χάλυβα, με επίστρωση εμαγιέ ή με γυαλί. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές διαφέρουν. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει και το είδος και πάχος της μόνωσης του θερμοσίφωνα για διατήρηση του νερού σε υψηλή θερμοκρασία το μέγιστο δυνατόν.

5.Η εταιρία κατασκευής του θερμοσίφωνα. Δεν θα ήταν δυνατόν η εταιρία και η χώρα κατασκευής του θερμοσίφωνα να μην επηρεάζει την τιμή του. Το εργατικό κόστος της συγκεκριμένης χώρας, το κόστος εισαγωγής, η ποιότητα κατασκευής και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, έχει άμεσο αποτέλεσμα στην τιμή πώλησης του θερμοσίφωνα. Σήμερα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν πολλές φίρμες κατασκευής θερμοσιφώνων, άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες, άλλες εγχώριες και άλλες εισαγόμενες, είτε Ευρωπαϊκές, είτε Ασιατικές είτε Αμερικάνικες. Μπορούμε να αναφέρουμε τις εταιρίες: MALTEZOS, ELCO, STIEBEL ELTRON, BOSCH, Siemens, CALPAK, Bartec, Braunik, AEG, Thermitron, Vaillant, Nobel, Howat, Ariston, BUDERUS, Clage, Solcore, Sonnetech, HELIOAKMI, Ideal, Zanker, Rielle, Cosmosolar και πολλές ακόμα που παρέχουν θερμοσίφωνες διαφόρων τύπων και τιμών. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ακόμα τους Esolar, Diplomat, Elite, EcoPlus, MasterSOL, Tesy, Thermic και πολλούς ακόμα τύπους και μάρκες θερμοσιφώνων που προσφέρουν πολλές δυνατότητες και διάφορες τιμές.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε σε Θερμοσίφωνα, τι τεχνολογία και τύπο έχετε ανάγκη, τι χωρητικότητα και τι πηγή ενέργειας προτιμάτε και επίσης σημαντικό, μέχρι ποσα χρήματα διαθέτετε για να επιλέξετε σωστά την τιμή του θερμοσίφωνα. Έτσι θα έχετε πετύχει τον καλύτερο θερμοσίφωνα στην φθηνότερη τιμή. Προετοιμαστείτε λοιπόν πριν αγοράσετε. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Τα προγράμματα τιμολόγησης διαρκώς αλλάζουν, οπότε έχουμε και διακυμάνσεις στις τιμές. Για το λόγο αυτό καλό είναι να είστε ενημερωμένοι για να αποφασίσετε σωστά ποιος είναι ο φθηνότερος πάροχος ρεύματος στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στο Google+ Ακολουθήστε μας στο Google+
Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Αναζητάτε κι εσείς μία θέση στον κατάλογο καταστημάτων της περιοχής σας;
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Τηλέφωνο: 210 80 62 071
Διεύθυνση1: Ι.Μεταξά 8 - 17343 Αθήνα
Διεύθυνση2: Αγγ. Μεταξά 1 - 18534 Πειραιάς
E-mail: solar@thermosifones.gr