Εταιρείες, επαγγελματίες και καταστήματα στην Ελλάδα

Αγορά θερμοσιφώνων

Πριν προβείτε στην αγορά θερμοσίφωνα καλό είναι να κάνετε μια έρευνα αγοράς, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Ειδικά οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν να είναι glass ή inox, να έχουν συλλέκτη τιτανίου, να είναι διπλής ή τριπλής ενέργειας κ.ο.κ.

Επιλογή του κατάλληλου θερμοσίφωνα για αγορά

Αν επιλέξετε θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας θα έχετε καλύψει όλα τα ενδεχόμενα, όπως την περίπτωση μη ηλιοφάνειας, έλλειψης πετρελαίου ή ζεστού νερού και της πιθανότητας να μην μπορείτε να ανάψετε τον καυστήρα σας. Υπολογίστε ακόμη ότι για μια τετραμελή οικογένεια η κατανάλωση ανέρχεται σε περίπου 160 λίτρα νερού (40 λίτρα ανά άτομο).

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί όλους τους τύπους θερμοσιφώνων


Αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα

Πριν αγοράσετε θερμοσίφωνα πρέπει να έχετε υπόψη ορισμένα στοιχεία που αφορούν τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διακρίνονται σε δύο είδη:
  • Ανοιχτού κυκλώματος, όπου το νερό θερμαίνεται απευθείας
  • Κλειστού κυκλώματος, όπου το νερό θερμαίνεται με τη βοήθεια εναλλάκτη θερμότητας
Σωστή επιλογή αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα

Οι ανοιχτού κυκλώματος ηλιακοί είναι πιο απλοί και έχουν μικρότερο κόστος, παρουσιάζουν όμως προβλήματα όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό, στο οποίο δεν μπορούμε να προσθέσουμε αντιψυκτικά. Αντίθετα στους ηλιακούς κλειστού κυκλώματος που το θερμαινόμενο μέσο είναι άλλο υγρό (λάδι, νερό) απ’ αυτό που θα χρησιμοποιηθεί, είναι ήδη τοποθετημένα μέσα του αντιψυκτικά και αντιδιαβρωτικά υγρά.
  • Επιλέξτε ηλιακό με επιφάνεια από χαλκό ή αλουμίνιο σε μαύρο χρώμα και κάλυψη από γυαλί για τους συλλέκτες. Τα υλικά αυτά προσφέρουν καλύτερη απόδοση στον ηλιακό και συμφέρουν την τσέπη σας.

  • Αν ζείτε σε περιοχές με περισσότερες συννεφιές μια καλή επιλογή είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας, που εκμεταλλεύονται την ηλεκτρική ενέργεια εναλλακτικά, όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

  • Αν στο οίκημα που θα εγκατασταθεί ο ηλιακός υπάρχει εγκατάσταση ξεχωριστών σωληνώσεων (π.χ. ανά διαμέρισμα) που να συνδέουν λεβητοστάσιο και χώρο εγκατάστασης του ηλιακού, τότε επιλέξτε ηλιακό τριπλής ενέργειας. Αυτή η επιλογή θα σας δώσει τη δυνατότητα να έχετε ένα θερμοσίφωνα με όλα τα πλεονεκτήματα του ηλιακού διπλής ενέργειας και επιπλέον τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του ζεστού νερού που παράγεται απ’ τον λέβητα του καλοριφέρ, ως θερμαντικού μέσου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες >>>


Αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα

Ψάχνοντας για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ενδιαφέρουν τρία βασικά στοιχεία, η τιμή, η απόδοση και η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος. Με βάση αυτά τα τρία χαρακτηριστικά κινηθείτε στην ελληνική αγορά, έχοντας υπόψη σας τα εξής:

Επιλέξτε για αγορά τον κατάλληλο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

  • Αν επιλέξετε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, πρέπει να διαλέξετε έναν θερμοσίφωνα κατακόρυφου τύπου.
  • Υπάρχουν ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες διπλής ενέργειας, που καταναλώνουν ρεύμα, αλλά εκμεταλλεύονται και την κεντρική θέρμανση του κτιρίου, αν υπάρχει η κατάλληλη εγκατάσταση. Μπορείτε δηλαδή με έναν τέτοιο θερμοσίφωνα να εκμεταλλευτείτε το ζεστό νερό που παράγει ο λέβητας του καλοριφέρ, ως θερμαντικό μέσο του θερμοσίφωνα.

  • Δώστε προσοχή στη μόνωση του θερμοσίφωνα που θα επιλέξετε. Όσοι έχουν ένα μόνο στρώμα πολυουρεθάνης, δεν συμφέρουν οικονομικά, καθώς το νερό ψύχεται αρκετά γρήγορα.
  • Σταθμίστε τέλος σωστά τις ανάγκες σας, ώστε να επιλέξετε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα κατάλληλης χωρητικότητας, γιατί άλλου μεγέθους θερμοσίφωνα θα αγοράσει ένας εργένης κι άλλον μια τετραμελής οικογένεια.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες

Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στο Google+ Ακολουθήστε μας στο Google+
Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Αναζητάτε κι εσείς μία θέση στον κατάλογο καταστημάτων της περιοχής σας;
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Τηλέφωνο: 210 80 62 071
Διεύθυνση1: Ι.Μεταξά 8 - 17343 Αθήνα
Διεύθυνση2: Αγγ. Μεταξά 1 - 18534 Πειραιάς
E-mail: solar@thermosifones.gr