Εταιρείες, επαγγελματίες και καταστήματα στην Ελλάδα

Εγκατάσταση Θερμοσίφωνα

Την εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα (ηλιακού, ηλεκτρικού, υγραερίου ή ξύλου) είναι προτιμότερο να την αναλάβει ένας επαγγελματίας, εκτός και αν έχετε πολύ καλές γνώσεις και πιάνουν τα χέρια σας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένας σοβαρός επαγγελματίας σας διασφαλίζει ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την εγκατάσταση θα έχει την ευθύνη της αποκατάστασής του.

Ο εγκαταστάτης μπορεί να είναι από την ίδια εταιρεία που θα αγοράσετε τη συσκευή (αν παρέχει τέτοια υπηρεσία), εξωτερικός συνεργάτης της ή ανεξάρτητος.

Στο Thermosifones.gr μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εγκαταστάσεις και συντηρήσεις.

Εγκατάσταση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται περίπου μία με δύο ώρες για να εγκατασταθεί. Την εγκατάσταση μπορεί να αναλάβει επαγγελματίες υδραυλικός ή να την κάνετε μόνοι σας -αν πιάνουν τα χέρια σας- ακολουθώντας τις οδηγίες εγχειριδίου εγκατάστασης.

Αρχικά πρέπει να υπολογιστεί το εμβαδόν της επιφάνειας που θα καταλάβουν οι ηλιακοί συλλέκτες και να καλυφθεί η ανάγκη κατανάλωσης ζεστού νερού. Στην περίπτωση που ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας λειτουργεί παράλληλα και με το δίκτυο θέρμανσης του λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου πρέπει να υπολογίσετε τη μηνιαία κατανάλωση του χώρου σας σε θερμίδες. Έτσι θα γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος του θερμοσίφωνα που απαιτείται για τις ανάγκες σας.

Το ορθότερο σημείο για τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα είναι ο νότος, καθώς είναι το σημείο του ορίζοντα που έχει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αν ο ηλιακός τοποθετηθεί με απόκλιση μέχρι και 15 μοίρες απ’ το νότο δεν παρατηρείται σπουδαία μείωση της απόδοσής του. Κάτι που συμβαίνει όμως μετά τις 15 μοίρες. Μείωση της απόδοσης παρατηρείται και όταν ο ηλιακός συλλέκτης έχει κλίση μικρότερη ή μεγαλύτερη από τις 20 – 50 μοίρες.

Τοποθέτηση και εγκατάσταση σε ηλιακούς θερμοσίφωνες

Φροντίζουμε να μην ρίχνουν τη σκιά τους άλλα αντικείμενα πάνω στον ηλιακό. Αν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, φροντίζουμε να στηθεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας σε απόσταση τόση, όσο είναι μιάμιση φορά το ύψος του εμποδίου. Τέλος προσπαθούμε να έχουμε την ελάχιστη δυνατή απόσταση από την υδραυλική σύνδεση.

Στη συνέχεια ακολουθούμε βήμα βήμα τις οδηγίες εγκατάστασης, στήνοντας το πλαίσιο στήριξης του ηλιακού, ώστε να προβούμε στην τοποθέτησή του και στην υδραυλική σύνδεση (είσοδος για ψυχρό νερό, έξοδος για ζεστό νερό) και ηλεκτρική σύνδεση (ηλεκτρική αντίσταση).

Περισσότερα για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Εγκατάσταση Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα καλό θα είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, που θα σας προφυλάξουν από πιθανούς μπελάδες στο μέλλον.

Τοποθέτηση και εγκατάσταση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων
  • Κατά την εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα επιλέξτε ένα σημείο τοποθέτησης που να βολεύει, αν αργότερα χρειαστεί να ελέγξετε ή να αλλάξετε την αντίσταση ή το θερμοστάτη, χωρίς να απομακρύνετε το θερμοσίφωνα απ’ τη θέση λειτουργίας του.

  • Φροντίστε ακόμη να τοποθετήσετε το θερμοσίφωνα όσο γίνεται πιο κοντά στο σημείο κατανάλωσης του νερού, ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας, εξαιτίας μεγάλης διαδρομής του νερού μέσα σε σωλήνες.

  • Χρησιμοποιήστε βίδες για την βάση στήριξης του θερμοσίφωνα που να έχουν τριπλάσια αντοχή απ’ όσο είναι το βάρος του θερμοσίφωνα.

  • Κάντε πρώτα την υδραυλική και έπειτα την ηλεκτρική σύνδεση. Το διάγραμμα της ηλεκτρικής σύνδεσης βρίσκεται τυπωμένο στο εσωτερικό του καλύμματος της αντίστασης. Αφού τοποθετήσετε και το πλαστικό κάλυμμα της αντίστασης, γεμίστε το θερμοσίφωνα με νερό, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το διακόπτη του ζεστού νερού, για να απεγκλωβιστεί ο αέρας.

  • Μειώστε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη στους 50 – 55οC το χειμώνα και στους 40 – 45oC το καλοκαίρι.

  • Αν τέλος πρέπει να καλύψετε τις ανάγκες σε ζεστό νερό, ενός μεγάλου κτιρίου, αποφύγετε την τοποθέτηση ενός κεντρικού θερμοσίφωνα και προτιμήστε μερικούς αποκεντρωμένους, ώστε να μην χάνεται η θερμότητα και η καλή μόνωση του δικτύου διανομής ζεστού νερού.
Περισσότερα για τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα

Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στο Google+ Ακολουθήστε μας στο Google+
Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Αναζητάτε κι εσείς μία θέση στον κατάλογο καταστημάτων της περιοχής σας;
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.

Τηλέφωνο: 210 80 62 071
Διεύθυνση1: Ι.Μεταξά 8 - 17343 Αθήνα
Διεύθυνση2: Αγγ. Μεταξά 1 - 18534 Πειραιάς
E-mail: solar@thermosifones.gr